Alış Satış

  Dolar 1.4994 1.5066
  Euro 1.9241 1.9334
   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv       E-Posta Hesabı        Video Haberler Açılış Sayfam Yap   Favorilerime Ekle  
Köşe Yazısı - KURAN VE HADİSLERLE YAHUDİLER - Tasova Gazetesi
 

Kürşad Günaydın ¬

Kürşad Günaydın

KURAN VE HADİSLERLE YAHUDİLER

 Yazı Boyutu

 Tarih : 06.01.2009 - 09:33:00


Tevbe Suresi

 

Tevbe Suresi

29. Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savaşın.

30. Yahudiler, Uzeyr Allah'ın oğludur, dediler. Hıristiyanlar da, Mesîh (İsa) Allah'ın oğludur dediler. Bu onların ağızlarıyla geveledikleri sözlerdir. (Sözlerini) daha önce kâfir olmuş kimselerin sözlerine benzetiyorlar. Allah onları kahretsin! Nasıl da (haktan bâtıla) döndürülüyorlar!

      73. Ey Peygamber! Kâfirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacakları yer cehennemdir. O ne kötü bir varış yeridir!


Maide Suresi

51. Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez.

Bakara Suresi

88. (Yahudiler peygamberlerle alay ederek) ”Kalplerimiz perdelidir” dediler.Hayır; küfür ve isyanları sebebiyle Allah onlara lânet etmiştir.O yüzden çok az inanırlar.


     89. Daha önce kâfirlere karşı zafer isterlerken kendilerine Allah katından ellerindeki (Tevrat'ı) doğrulayan bir kitap gelip de (Tevrat'tan) bilip öğrendikleri gerçekler karşılarına dikilince onu inkâr ettiler.İşte Allah'ın lâneti böyle inkârcılaradır.

        100. Ne zaman onlar bir antlaşma yaptılarsa, yine kendilerinden bir gurup onu bozmadı mı? Zaten onların çoğu iman etmez.

        120.Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hıristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır.De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur.Sana gelen ilimden sonra onların arzularına uyacak olursan, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır.

Maide

        64. Yahudiler, Allah'ın eli bağlıdır (sıkdır), dediler. Hay dedikleri yüzünden elleri bağlanası ve lânet olasılar! Bilâkis, Allah'ın elleri açıktır, dilediği gibi verir. Andolsun ki sana Rabbinden indirilen, onlardan çoğunun azgınlığını ve küfrünü arttırır. Aralarına, kıyamete kadar (sürecek) düşmanlık ve kin soktuk. Ne zaman savaş için bir ateş yakmışlarsa (fitneyi uyandırmışlarsa) Allah onu söndürmüştür. Onlar yeryüzünde bozgunculuğa koşarlar; Allah ise bozguncuları sevmez.

        82. İnsanlar içerisinde iman edenlere düşmanlık bakımından en şiddetli olarak Yahudiler ile, şirk koşanları bulacaksın.

Nisa Suresi

 

46. Yahudilerden bir kısmı kelimeleri yerlerinden değiştirirler, dillerini eğerek, bükerek ve dine saldırarak (Peygambere karşı) ”İşittik ve karşı geldik”, ”dinle, dinlemez olası”, ”râinâ” derler. Eğer onlar ”İşittik, itaat ettik, dinle ve bizi gözet” deselerdi şüphesiz kendileri için daha hayırlı ve daha doğru olacaktı; fakat küfürleri (gerçeği kabul etmemeleri) sebebiyle Allah onları lânetlemiştir. Artık pek az inanırlar.

       144. Ey iman edenler! Müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin; (bunu yaparak) Allah'a, aleyhinizde apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz?


      155. Sözlerinden dönmeleri, Allah'ın âyetlerini inkâr etmeleri, haksız yere peygamberleri öldürmeleri ve ”Kalplerimiz kılıflanmıştır” demeleri sebebiyle (onları lânetledik, türlü belâlar verdik. Onların kalpleri kılıflı değildir;) tam aksine küfürleri sebebiyle Allah o kalpler üzerine mühür vurmuştur; pek azı müstesna artık iman etmezler.

Al-i İmran

28. Müminler, müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesin. Kim bunu yaparsa, artık onun Allah nezdinde hiçbir değeri yoktur. Ancak kâfirlerden gelebilecek bir tehlikeden sakınmanız başkadır. Allah, kendisine karşı (gelmekten) sizi sakındırıyor. Dönüş yalnız Allah'adır.

HADİSLERDE YAHUDİLER

Yahudileri de Hıristiyanları da Allah kahretsin. Peygamberlerinin kabirlerini mescid edindiler. Arap topraklarında iki din bırakmayın. (Beyheki)

       Yahudileri Allah kahretsin, Allah onlara içi yağını haram edince, onu eritip sattılar ve parasını da yediler. (Buhari,Müslim)

       Allah'tan başka ilah olmadığına, Muhammed aleyhisselamın Allah'ın Resulü olduğuna, şehadet edinceye kadar Yahudilerle savaşın.
(Müslim)

       Müslümanlar Yahudilerle savaşmadıkça kıyamet kopmaz.
Hatta taşlar bile, gizlenen Yahudi'yi "Ey Müslüman şu arkamda gizlenen Yahudi'yi öldür" diye haber verir. (Buhari)

       Kafir olan bir kavmi seven, onlarla dostluk kuran mümin, kıyamette o kafirlere haşrolur.
(Taberani)

       Resullahın son sözlerinden biri, (Allah, Yahudi ve Hıristiyanları helak etsin. Arap topraklarında iki din kalmasın) idi.
(Beyheki)

      İmanın temeli, Müslümanları sevmek ve kafirleri sevmemektir.
(İ.Ahmed)

      Üç şey imanın lezzetini artırır: Allah ve Resulünü her şeyden çok sevmek, kendisini sevmeyen Müslüman'ı Allah rızası için sevmek, kafirleri sevmemektir. (Taberani)

Ebu Musel Eşari hazretleri anlatır:

Halife Ömer'e (Hıristiyan kâtibim çok işe yarıyor) dedim. “Niçin bir Müslüman kâtip almadın? (Ey müminler, Yahudi ve Hıristiyanları sevmeyin) âyetini işitmedin mi sen?” dedi. Ben de, “Onu dini için değil, kâtipliği için aldım” dedim. “Allahü teâlânın hakir ettiğine ikram etme! Onun zelil ettiğini aziz eyleme! Allah’ın uzaklaştırdığına yaklaşma” dedi. “Ama Basra’yı onunla idare ediyorum” dedim. “Hıristiyan ölürse ne yapacaksan, şimdi onu yap! Derhal onu değiştir” dedi.” (3/55)


       45. Allah düşmanlarınızı sizden daha iyi bilir. (Nisa Suresi)

 

Kaynak: www.siyonizm.net

 

 

 


 
1 2 3 4 5   Bu Yazıya Toplam 134 Puan Verildi
 Kaynak :  Kürşad Günaydın

 Kategori ¬ Köşe Yazısı

 

  1832 Kişi Tarafından Okundu.  

Yorum ( 5 )

 
 kemal atamtürk

Tarih : 19.04.2010 23:08:28  

  925

Cevapla  


değerli çalışmanızdan dolayı teşekkürlerimi iletir barılar dilerim saygılar

İp Adresi Kayıtlı     

 Hasan Hüseyin Deniz

Tarih : 26.06.2009 16:39:33  

  Tebrik

Cevapla  


Kürşat hocam teşekkr ederim Cenabı hak kalemine ve yüreğine kuvvet versin Hasan Deniz Ümraniye Not:Sizinle tanışmak isterim

İp Adresi Kayıtlı     

 mavisi

Tarih : 07.02.2009 21:37:22  

  ne hakkı

Cevapla  


son adaylar ile gelişmeler çok enteresan yani taşovanın yarısı muhtar diğer yarısı belediye encüeni ve başkan adayı. pardon sen hariç ama arada kalırsın sende bir yere aday ol. :)

İp Adresi Kayıtlı     

 Emin Aydın

Tarih : 10.01.2009 17:40:19  

  10-Ocak

Cevapla  


İçinde bulunduğumuz zaman ve coğrafyada sürdürülen Amerikan emperyalistlerinin ve siyonistlerin yaptğı tüm katliamları şiddetle kınıyorum.Başta Filistin olmak üzere,Irak ve Afganistanda uygulanan katliamların bir an önce son bulmasını Allah(cc)tan niyaz ederim.Bu duygu ve düşüncelerimle yaklaşık 40 yıldır sürdürdüğünüz gazecilik çalışmalarından dolayı başta kurucumuz Alirıza Günaydın ağabeyim olmak üzere tüm çalışanlarımızın ve yazarlarımızın 10_OCAK Gazeticiler gününüzü gönülden kutlar ve başarılar dilerim.

İp Adresi Kayıtlı     

 Beyoglu

Tarih : 08.01.2009 00:10:46  

  Ha şöyle Ya hu

Cevapla  


Sevgili kardeşim Kürşat, İşte bu. Senin halkı aydınlatma ve bilgilendirme noktasında hizmetin bu olmalı, yazar dediğin herkese hitap etmeli bu yazından dolayı seni tebrik ediyorum. Kalemine sağlık diyorum.

İp Adresi Kayıtlı     

  Sayfalar : İlk Sayfa - [1] - Son Sayfa

 Bu Yazara Ait Diğer Yazılar

 
 

 

 

 Duyuru
 
 Köşe Yazıları

Naci Konyar

Naci Konyar ¬
YATAĞINA KIRGIN IRMAKLAR...

sebahaddin Günaydın

sebahaddin Günaydın ¬
HAYIRLI OLSUN

Yahya Kemal Yılmaz

Yahya Kemal Yılmaz ¬
NEYİ AÇIYORDUK

Tarık Ziyad

Tarık Ziyad ¬
TAŞOVA nın C.H.Psi

Cengiz Önder

Cengiz Önder ¬
ÇOCUKLAR ve GELECEĞİMİZ

Fazlı Kuru

Fazlı Kuru ¬
ÇEVRE DİRENİŞLERİ BULUŞTU

Durmuş Özer

Durmuş Özer ¬
TEKRARDAN MERHABA

Hasan Öztürk

Hasan Öztürk ¬
BİZİM SEDAT MI?

Ömer Celep

Ömer Celep ¬
REFERANDUMDA İTİRAZLI HÜKÜMLER

İdris Sayar

İdris Sayar ¬
ŞEHİTLER NE ZAMAN ÖLÜR ?

Kürşad Günaydın

Kürşad Günaydın ¬
KURAN VE HADİSLERLE YAHUDİLER

Sami Aslan

Sami Aslan ¬
EVET HAYIR YARIŞMASI GİBİ

Cemil Konyar

Cemil Konyar ¬
BİR YUDUM SAYGI.

Ramazan Turgut

Ramazan Turgut ¬
DEPREM ve AYÖP

 
 

 

    Anasayfa
    Gazete Yazıları
    Taşova Haber
    Grn. Haberler ve Röportajlar
    Videolar
    Blog ( Hazırlanıyor )
    Programlar
    Seri İlan ( Hazırlanıyor )
    Emlak ( Hazırlanıyor )
    Firma Rehberi ( Hazırlanıyor )
    Şehir Rehberi ( Hazırlanıyor )
    Yemek Tarifleri ( Hazırlanıyor )
    Şiirler ( Hazırlanıyor )
    Ziyaretçi Defteri ( Hazırlanıyor )
    Link Rehberi ( Hazırlanıyor )
    İletişim
 
      Yeni Programlar
   
  Avast! 4 Home Edition  
  Gösterim : 217  
     
   
  Winamp Full 5.541  
  Gösterim : 272  
     
   
  LimeWire 5.0.11  
  Gösterim : 257  
     
 
      Bağlantılar

 - Viva Interactive Studio
 - BildirLog
 - Taşova Kaymakamlığı
 - Taşova Belediyesi
      -- Yerleşim Yerleri --
 - Arpaderesi
 - Ballıdere
 - Boraboy
 - Destek
 - Devre
 - Dörtyol
 - Esençay
 - Gürsu
 - Karlık
 - Karsavul
 - Mercimek
 - Özbaraklı
 - Uluköy
 - Sepetli
 - Şahinler
 
 
      Hepsiburada Reklam


 

 

Hava Durumu

 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 10
 Bugün : 151
 Dün : 656
 Toplam : 2262010
 Ip No : 38.107.191.111
     
       Link Değişimleri



Haber Siteleri



Geldik